• English Braids Silverline 6 mm zwart - 062306ZW
De meest doorontwikkelde polyester lijn met minimale rek en zeer hoge slijtvastheid, de ideale lijn voor uw schip!

De Silverline is een hoogwaardige lijn van English Braids.

De lijn is een opvolger van de zeer succesvolle Braid on Braid. De 24-voudige polyester mantel gemaakt van hoogwaardig slijtvast garen is gemaakt in 8 groepen van 3 strengen, dit geeft de lijn een solide gevoel met ultieme flexibiliteit. De polyester mantel houdt zeer goed in de valstoppers en heeft een goede grip op de lieren.

De kern van deze val- of schootlijn is gemaakt van hoogwaardig polyester garens. De 12-voudig geslagen kern heeft een relatief grote hoek waardoor deze kern minimale constructierek vertoont. Een uniek voorrek proces maakt het dat deze lijn minimale rek heeft en toch zijn soepele eigenschappen behoudt. De lijn wordt nadat deze gevlochten is compleet met kern en mantel in de oven voorgerekt en langzaam afgekoeld. Hierdoor blijven de garens netjes in lijn staan en hebben niet de neiging om terug te draaien waardoor de lijn weer terug zou "krimpen"

De lijn houdt niet alleen prettig vast maar loop ook zeer soepel door de blokken heen en geeft hierdoor minder weerstand bij het aantrekken of vieren.

De lijn is bij Spinlock getest op houdkracht in de valstoppers en overschreed ruim de gespecificeerde krachten.

Om de lijn op een reele manier te testen is deze met een voorspanning van 200kg opgerekt tot resp. 500kg en 1000kg. Dit zijn normale waarden voor schepen van 32 tot 37 voet.

De rek bij deze waarden is uitermate laag. De 10mm lijn heeft een rek van slechts 4,2 % bij 1000kg !

Toepassing; genuaval, grootzeilval, spinnakerval, genuaschoot, grootschoot, trimlijn etc.

Deze lijn is zeer geschikt voor de zeiler die een zeer betrouwbare soepele, slijtvaste lijn wil hebben met weinig rek die perfect in de hand ligt!

English Braids Silverline 6 mm zwart

  • € 1,80


Tags: 4306, Touwen, Lijnen, Polyester, Vallen