• English Braids Braid on braid 6 mm zwart - 060206ZW
Een zeer betrouwbare polyester lijn met hoge slijtvastheid en minimale rek, geschikt als val of schoot.

De Braid on Braid is een superieure voorgerekte polyester lijn van English Braids.

Een 24-voudige polyester mantel gemaakt van hoorwaardig slijtvast garen geeft de lijn een solide en toch een zacht gevoel. De polyester mantel houdt zeer goed in de valstoppers en heeft een goede grip op de lieren.

De kern van deze val- of schootlijn is gemaakt van continues hoogwaardig polyester garen. De 12-voudig geslagen kern heeft een relatief grote hoek waardoor deze kern minimale constructierek vertoont. Een uniek voorrek proces maakt het dat deze lijn minimale rek heeft en toch zijn soepele eigenschappen behoudt. De lijn wordt nadat deze gevlochten is compleet met kern en mantel in de oven voorgerekt en langzaam afgekoeld. Hierdoor blijven de garens netjes in lijn staan en hebben niet de neiging om terug te draaien waardoor de lijn weer terug zou "krimpen"

De lijn is bij Spinlock getest op houdkracht in de valstoppers en overschreedt ruim de gespecificeerde krachten.

Om de lijn op een reele manier te testen is deze met een voorspanning van 200kg opgerekt tot resp. 500kg en 1000kg. Dit zijn normale waarden voor schepen van 32 resp 37 voet.

De rek bij deze waarden is uitermate laag. De 10mm lijn heeft een rek van slechts 4,3 % bij 1000kg !

Toepassing; genuaval, grootzeilval, spinnakerval, genuaschoot, grootschoot, trimlijn etc.

Deze lijn is zeer geschikt voor de zeiler die een zeer betrouwbare en slijtvaste lijn wil hebben met weinig rek die ook nog eens lekker in de hand ligt.

English Braids Braid on braid 6 mm zwart

  • € 1,75


Tags: 1606, Touwen, Lijnen, Polyester, Vallen